Η Αργινίνη υπάγεται στα μη απαραίτητα αμινοξέα, αν και πολλοί ερευνητές το θεωρούν ως «υπό όρους απαραίτητο». Ο διαχωρισμός αυτός γίνεται γιατί ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει επαρκείς ποσότητες αργινίνης σε περιόδους ταχείας ανάπτυξης, σε περίπτωση τραύματος και σε καταστάσεις στρες. Την βρίσκουμε σε τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς, γενικά όμως είναι παρούσα σε χαμηλά επίπεδα στα φρούτα και στα λαχανικά.
Ο οργανισμός χρησιμοποιεί την αργινίνη για την παραγωγή του ΝΟ (μονοξείδιο του Αζώτου), μιας ουσίας με αγγειοδιασταλτική δράση.
Δοσολογία: 1-4 ταμπλέτες ημερησίως, μαζί με χυμό ή νερό παρά με γάλα. Τα αμινοξέα έχουν καλύτερη απορρόφηση όταν λαμβάνονται μισή ώρα πριν το φαγητό ή τον ύπνο.
Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη ημερήσια δοσολογία.
Περισσότερα στο http://www.lamberts.gr